REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmPremiile ANONIMUL 15


     Sâmbătă, 11 august, a avut loc Gala de Închidere a celei de-a 15-a ediții a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, în cadrul căreia publicul a hotărât câștigătorii.
     Premiul Publicului pentru Cel mai bun scurtmetraj străin i-a revenit filmului Retouch, în regia lui Kaveh Mazaheri (Iran), iar cel mai bun scurtmetraj românesc a fost desemnat Totul e foarte departe, în regia lui Emanuel Pârvu. Premiul a fost decernat în prezența regizorului.
     Premiul Ovidiu Bose Paștină, oferit de Fundația Anonimul, pentru filmul Madre/Mother, în regia lui Rodrigo Sorogoyen (Spania).
     În cadrul secțiunii de lungmetraj, Trofeul ANONIMUL 2018 s-a acordat filmului Under the Tree, în regia lui Hafsteinn Gunnar Sigurðsson (Islanda- Danemarca). Trofeul a fost decernat în prezența regizorului Hafsteinn Gunnar Sigurðsson.
     Retrospectiva Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL va debuta vineri, 31 august, la ARCUB și Muzeul Țăranului Român.
     Publicul bucureștean va putea vedea, în perioada 31 august - 2 septembrie, o selecție a filmelor din competiția de lungmetraj, competiția de scurtmetraj, cât și din secțiunile non-competitive ale Festivalului.
     ANONIMUL 15 a avut loc în perioada 6- 12 august la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.
     Detalii: www.festival-anonimul.ro
(12.08.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: anonimul 15, emanuel parvu, festival de film anonimul 2018, premii varsovia, totul e foarte departe film

Opinii: