REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmPremii la Sarajevo pentru ”Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor”


     Aseară, la Sarajevo, Șerban Pavlu a primit Premiul pentru cel mai bun actor, iar Emanuel Pârvu a câștigat Premiul pentru cel mai bun regizor la Festivalul de Film.
     Meda sau Partea mai puțin fericită a lucrurilor este debutul în lungmetraj al regizorului și actorului Emanuel Pârvu, prezentat în premieră mondială în cadrul competiției oficiale a Festivalului de Film de la Sarajevo. Juriul prezidat de regizorul mexican Michel Franco a acordat premiile în cadrul Galei de Închidere a celei de-a 23-a ediții a Festivalului, joi, 17 august 2017. Competiția de lungmetraj a avut anul acesta 7 titluri internaționale, în premieră mondială sau regională.
     Scenariul de la Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor, scris de Emanuel Pârvu, este povestea lui Doru, un tăietor de lemne, rămas văduv de o săptămână. Doru știe că va trebui să o ducă înapoi la orfelinat pe Meda, fetița pe care au avut-o timp de opt ani în asistență maternală. Ca să o păstreze pe Meda acasă și să poată depune el dosarul pentru asistență maternală, Doru trebuie să facă rost de bani. Însă într-o localitate izolată, unde doar mersul la tăiat de lemne și vânzarea vacilor pot aduce bani legal, Doru este forțat sa accepte, după ce a încercat tot ce este omenește posibil, să participe la o acțiune de braconaj.
Doru, personajul principal, este interpretat de actorul Șerban Pavlu, căruia i se alătură actorii Ana Radu, Florin Zamfirescu, Adrian Titieni, Dan Aștilean, Radu Gabriel, Rodica Negrea, Ion Sapdaru, Mişu Dinvale, Vlad Corbeanu, Lucian Ghimiși, Costel Cașcaval, Radu Zetu, Alexandru Mavrodineanu. Imaginea este semnată de Silviu Stavilă. Emanuel Pârvu și Silviu Stavilă au mai lucrat împreună pentru scurtmetrajul 2.
     Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor este un film 100% independent, produs de Miruna Berescu, prin FAMart Productions. Filmul este coprodus de Dan Chișu, prin DaKINO Productions, și de Ceramus Film.
Prezența echipei filmului la Festivalul de Film dela Sarajevo a fost susținută de Institutul Cultural Român din Viena.
Detalii: icr.ro
 

 
(18.08.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: emanuel parvu, festivalul de film sarajevo 2017, meda sau partea nu prea fericita a lucrurilor film, serban pavlu

Opinii: