REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmPremiere Cinepub: Filmul omnibus „30-40-50” și scurtmetrajul „Duminică”


     Motto-ul trilogiei de scurtmetraje 30-40-50, versurile piesei Just like a woman de Bob Dylan, se potrivesc perfect și cu filmul Duminică: „She takes just like a woman,/ She makes love just like a woman,/ And she aches just like a woman/ But she breaks just like a little girl” (Bob Dylan).
     Filmul omnibus 30-40-50 aduce în prim-plan trei povești despre trei femei de diferite vârste, în timp ce Duminică prezintă legătura complicată dintre o tânără și fratele ei.
    Primul scurtmetraj al trilogiei, 30, semnat de Iulia Rugină, spune povestea unei tinere aflate în supermaket, care face pregătirile pentru o cină importantă, iar ultima sticluță de Tabasco din magazin se află in coșul lui de cumpărături. În 40 (regia Eva Pervolovici), al doilea capitol al omnibusului 30-40-50,  angoasele şi fanteziile sexuale ale unei femei de 40 de ani se „exorcizează” prin dans. 50, regizat de Stanca Radu, arată un moment din viața unei femei când viața redevine interesantă – pentru că se joacă de-a v-ați ascunselea cu monotonia.
     Duminică, regizat de Sînziana Nicola, îi prezintă pe Alex şi sora lui care află că o rudă apropiată este pe patul de moarte. Chiar dacă nu se înțeleg deloc, trebuie să împartă spațiul restrâns al mașinii în drum spre spital.
     Detalii: Cinepub.ro


Galerie Foto

Cuvinte cheie: 30-40-50 film, cinepub, duminică film, eva pervolovici, iulia rugină, sînziana nicola, stanca radu

Opinii: