REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmPremiera “Vinovatul” de Jon Gostin la TVR 2, în 8 decembrie


     TVR 2 difuzează în premieră luni, 8 decembrie, de la ora 20.00, producţia Vinovatul, o adaptare pentru televiziune a regizorului Jon Gostin după piesa omonimă a lui Ion Băieşu, completată cu motive din piesa „Iertarea”, a aceluiaşi scriitor. 
     Filmul, realizat anul acesta de Casa de Producţie TVR, poate fi urmărit şi la TVR HD marţi, 9 decembrie, de la ora 14.00.Povestea este legată de evenimentele din decembrie 1989 de la Timişoara. O femeie (Ozana Oancea) îl ademeneşte în camera ei de hotel pe ucigaşul iubitului ei din adolescenţă (Ionel Mihăilescu). Totul se petrece cu câteva ore înaintea împlinirii termenului de prescripţie legală a crimei, în chiar noaptea nunţii "vinovatului" din respectivul hotel. Strivit de frică şi de remuşcări, acesta îşi recunoaşte crima, dar femeia nu-l iartă, ci îl determină să se sinucidă.Din distribuţie mai fac parte Erika Băieşu (soţia), Mihai Răzuş (necunoscutul), Gabriel Fătu (recepţionerul), Florin Rusu (barmanul) şi Paul Mihăilă (băiatul). 

„Dacă piesa face parte din teatrul neliniştii morale, şi teleplay-ul nostru trebuie să se poziţioneze, firesc, în cinema-ul neliniştii morale.” (Jon Gostin despre Vinovatul
     Proiecţia în avanpremieră a filmului a avut loc pe 6 octombrie, la Sala Union (Paul Călinescu) a Cinematecii Române, în prezenţa realizatorilor. Echipa este alcătuită din producătorul Mihai Răzuş, directorul de imagine Silviu Andrei, scenografa Silvana Porojnicu, monteurul Cosmin Găleată. 
Detalii: www.tvr.ro


 


Cuvinte cheie: casa de productie tvr, ion baiesu, jon gostin, ozana oancea, tvr 2, vinovatul film tv

Opinii: