REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmPremieră online: “Sânziene. Sărbătoare și veșmânt”, scurtmetrajul Iuliei Gorneanu


     Scurtmetrajul Sânziene. Sărbătoare și veșmânt, realizat de Iulia Gorneanu, va avea premiera online pe 24 iunie 2020, ora 19:00, în cadrul Zilei Universale a Iei, o serie de evenimente online organizate de Accademia di Romania din Roma pe pagina de Facebook a instituției.
     Materialul prezintă parcursul costumului tradițional feminin care a tradus statutul social al femeii și relația ei cu lumea înconjurătoare, văzută și nevăzută încă din cele mai vechi timpuri.
     “Luna iunie este timpul magic în care IA - asemenea zeițelor din vechime – renaște mai frumoasă, mai majestuoasă, mai seducătoare. Ne ajută să comunicăm o stare specială, ne dă identitate și aripi. Povestea IEI este povestea noastră iar noi o împărtășim acum întregii lumi.” (Iulia Gorneanu)
     Evenimentul este realizat în parteneriat cu creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București.
 Detalii: ICR
(22.06.2020)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: accademia di romania din roma, iulia gorneanu, sânziene. sărbătoare și veșmânt film, sânziene. sărbătoare și veșmânt scurtmetraj

Opinii: