REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Premieră CINEPUB: „YouTube Bazaar”


     Noua premieră CINEPUB este documentarul YouTube Bazaar (regia Dan Chișu), un film care a avut premiera mondială la Festivalul Internațional de Film Transilvania în 2015.
     Bahoi are propriul său canal media pe YouTube. Lucrează în Olanda, ca să își poată permite să cumpere computere second hand. Le trimite în satul său natal, în apropiere de Constanța, pentru ca oamenii lui să îi poată vedea scurtmetrajele. După fiecare filmare, Bahoi își roagă vecinii să intre pe internet și să îi vizioneze producțiile.
     „Clipurile lui sunt de un umor teribil. E capabil, prin ceea ce joacă, prin ceea ce spune și prin ceea ce face să fie extrem de funny. Lucrurile fiind, din punct de vedere al tratării vizuale, extrem de simple. Eu cred că e un talent nativ!,” Tudor Giurgiu despre Bahoi, în YouTube Bazaar.
     „Puiul spartan – zboară puiule zboară”, „O nouă ediție - La cum să te lupți”, „Mașina de spălat manuală”, „Pirații din Caraibe”, „Astăzi vă voi explica dacă există sau nu există extratereștrii” sunt doar o parte dintre videourile marca Bahoi, care au fascinat milioane de utilizatori YouTube.
     Intră în atmosfera filmelor lui Bahoi și chestionează, alături de psihologii, sociologii sau oamenii de publicitate din documentar, internetul și fenomenul YouTube care au determinat democratizarea comunicării.
     Detalii: Cinepub.ro


Galerie Foto

Cuvinte cheie: cinepub.ro, dan chisu, documentare romanesti, platforma online film romanesc, youtube bazaar film

Opinii: