REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Premiera Cinepub: „Țigara de după”


     Țigara de după este un omnibus format din 10 scurtmetraje unite în jurul leitmotivului țigării fumate după un eveniment major. La film au colaborat: Alin Boeru, Horia Cucută, Vlad Ghinea, George ve Gänæaard, Sergiu Lupșe, Valentin Păduraru și Răzvan Mihai Badea.
     Doi adolescenți fumează țigara de după pe balcon. Beau Cola și discută despre o posibilă viitoare întâlnire. Un tânăr pasionat de pescuit, cu piciorul rupt, și un bărbat care vrea cu disperare să fumeze au aceeași problemă: cineva a lăsat ușa liftului deschisă. O scurtă poveste despre generația Peter Pan. Din exterior lucrurile par într-un fel, dar situația este mult mai complicată. Când un tânăr află că soția celui mai bun prieten este însărcinată cu copilul său, trebuie să facă tot ce poate pentru a găsi bani și a i se alătura în călătoria ei din India. Un tânăr deprimat, care tocmai s-a despărțit de soția lui, încearcă să-și convingă prietenul că în studioul în care urma să se mute în chirie trăiește o fantomă. Acestea sunt o parte din poveștile din omnibusul Țigara de după.
     Cele 10 scurtmetraje sunt: Tati, Prima dată, Etaje, Nevoi, Biryani, Fantomatic, Techirghiol ‘83, Sabatic, Bărbatul care ține liftul, Planuri.
     Detalii: Cinepub.ro
(10.05.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: cinepub.ro, omnibus tigara de dupa, scurtmetraje romanesti, tigara de dupa film

Opinii: