REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Premieră Cinepub: „Felicia, înainte de toate”


     Cinepub a lansat pe 12 noiembrie premiera online a filmului Felicia, înainte de toate, regizat de Răzvan Rădulescu și Melissa de Raaf.

     Într-o epocă în care călătoria e la ordinea zilei, iar un zbor cu avionul e ca un drum cu autobuzul, și într-o cultură care ne încurajează să ne găsim un loc doar al nostru, oriunde sub soare, Felicia, înainte de toate vorbește despre înstrăinarea unei femei de 40 de ani, care crezuse că își urmase pasiunile, dar nu mai știe unde îi este locul acum.
     Felicia petrece două săptămâni pe an cu familia ei din București. În ultima zi din acest concediu, lucrurile nu decurg deloc perfect: se apucă de împachetat prea târziu, mama petrece prea mult timp pregătind micul dejun, iar tatăl său se teme că nu va mai apuca anul viitor și nu-și va revedea fiica. Pentru că timpul îi presează, se hotărăsc să ia un taxi în loc să o aștepte pe Iulia, sora mai mică a Feliciei, să îi conducă la aeroport. Orașul e aglomerat, taxiul merge foarte greu și Felicia își dă seama că cel mai înțelept ar fi să-și reprogrameze zborul, cu toate că asta o pune într-o situație conflictuală (fostul ei soț, pe de-o parte, se așteaptă ca ea să ajungă în timp util pentru a-l lua pe fiul lor din tabăra de vară și, de cealaltă parte, tatăl și sora ei încearcă să o ajute în tot felul de moduri ciudate). Toate acestea și comunicarea defectuoasă cu mama ei dezvăluie cât de greu i-a fost Feliciei departe de familie, în ultimii 19 ani. În aparență, este vorba despre iubire și sentimente nespuse, dar și despre  jocuri de putere și despre limitele fiecăruia.
     Filmul este debutul ca regizor al lui Răzvan Rădulescu, unul dintre cei mai importanți scenariști români, dar și al actriței Ozana Oancea, în lungmetraj. Pentru acest rol, ea a câștigat Premiul pentru cea mai bună interpretare la Festivalul Internațional de Film Transilvania.
     Detalii: Cinepub.ro



Galerie Foto

Cuvinte cheie: felicia inainte de toate film, oazana oancea, premiera cinepub, razvan radulescu

Opinii: