REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmPremieră Cinepub: „Constantin. Brâncuși. Coloana sau lecția despre infinit”


     „Brâncuși. Tăind piatra și lemnul cu mâinile lui de țăran din Gorj, el a deschis artei și spiritului omenesc poarta unui nou univers. El este mai mult decât un sculptor, este un profet”. Așa suntem introduși în universul brâncușian, poetic, fascinant și creat cu minuțiozitate în documentarul semnat de Laurențiu Damian, Constantin Brâncuși. Coloana sau lecția despre infinit.
     Cu ocazia aniversării a 159 de ani de la Unirea Principatelor Române, Cinepub.ro vă propune un film prin care să îl (re)descoperiți pe Constantin Brâncuși. Un documentar care descifrează pas cu pas opera importantului artist român. „În fața lui învățăm”, suntem anunțați încă de la începutul filmului. Și nu putem decât să ne lăsăm captivați în fața lecțiilor care ne sunt dezvăluite.
     În octombrie 1996, Coloana fără sfârşit a fost demontată. După patru ani de expertize tehnice, lucrările de restaurare au fost iniţiate în toamna anului 2000 şi finalizate la începutul iernii. Filmul surprinde acest proces, probabil unic, în contextul mai larg al operei şi personalităţii lui Constantin Brâncuşi.
     Detalii: Cinepub.ro
(26.01.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: cinepub.ro, constantin brancusi coloana sau lectia despre infinit film, documentare romanesti, laurentiu damian

Opinii: