REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Premieră „Carmen”, de Doru Niţescu


Regizorul debutează în lungmetraj cu această peliculă, realizată în 2013. Doru Niţescu este cadru didactic la Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L.Caragiale, pe care a absolvit-o cu puţin timp în urmă.
Filmul are trei dedicaţii – „Pentru Carmen, Otto şi Cătălin”. Carmen este numele copilei a cărei poveste este în film, Otto i se spunea lui Andrei Toncu, prieten cu Doru Niţescu şi Tudor Voican, cei doi scenarişti. Cătălin Cocriş, care a dispărut şi el, a lucrat cu Tudor Voican la prima variantă de scenariu. Parcursul filmului a fost marcat de aceste trei poveşti reale şi triste.
În rolul principal din Carmen este Rodica Lazăr, care realizează astfel performanţa de a avea trei premiere într-o săptămână, după Live, regia Vlad Păunescu, şi Doar cu buletinul la Paris, regia Şerban Marinescu, şi o participare premiată la Cannes cu scurtmetrajul Ramona, regizat de Andrei Creţulescu.
La premiera Carmen au venit actorii Rodica Lazăr, Maia Morgenstern, Iulia Lupaşcu şi Doru Ana şi membrii echipei: director de fotografie Silviu Stavilă, monteuza Dana Bunescu, producătoarea Doina Dragnea şi directorul de film Doina Torcătoru.
La rubrica În premieră este cronica filmului.

Imagine: Dan Ţuculescu
 


Galerie Foto

Cuvinte cheie: carmen film, dana bunescu, doru nitescu, iulia lupascu, rodica lazar, silviu stavila, tudor voican

Opinii: