REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmPremieră ”6,9 pe Scara Richter”, de Nae Caranfil, în 20 ianuarie


     În 2014, Nae Caranfil anunța că următorul lui proiect e o comedie legată de obsesia unui mare cutremur. Ideea s-a concretizat în filmul 6,9 pe Scara Richter, care intră în cinematografe din 20 ianuarie. 6,9 pe Scara Richter este produs de Cristian Mungiu pentru Mobra Films, în co-producție cu finanțatori din Bulgaria și Ungaria, și distribuit în România de Voodoo Films. Nae Caranfil a colaborat la acest proiect cu directorul de fotografie Vivi Drăgan Vasile și monteurul Cătălin Cristuțiu.
 
     Un cutremur la propriu, dar mai mic, și un cutremur emoțional îl tulbură pe un actor (Laurențiu Bănescu). Mutat în casă nouă, cu bulină roșie, cumpărată și amenajată după regulile feng shui de către nevastă (Maria Obretin), Tony este șocat de apariția tatălui (Teodor Corban), dispărut cu mulți ani în urmă. Eroul este prins între coșmaruri recurente cu un cutremur, nevasta isterizată de gelozie și șomaj, un tată cinic, dornic să se distreze ”pe ultima sută de metri”. 
 
     Maria Obretin este Kitty, soția lui Tony, și s-a distat foarte bine la filmările cu Nae Caranfil, mai ales la secvențele de cutremur, realizate cu ajutorul unei platforme hidraulice.
 
     Adrian Văncică este colegul și prietenul lui Tony, pregătit mereu să-i dea un sfat bun despre relațiile cu femeile.

     Simona Arsu este juna studentă pe care o ”agață” tatăl cel zglobiu (Teodor Corban). Actrița este încântată de relația de lucru cu partenerul, dar și de numerele de musical, pe care le-a interpretat împreună cu Miruna Bilei.

     Andreea Popa, scenografa filmului, ne-a povestit despre problemele tehnice ale realizării decorului pentru secvențele de cutremur.
Imagine: Nicolae Cara, Valeriu Ciubotaru, Dan Țuculescu
 
(16.01.2017)

Cuvinte cheie: 6,9 pe scara richter film, adrian vancica, filme romanesti, maria obretin, nae caranfil, romanian movies, simona arsu

Opinii: