REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film”Povestea iubirii”, un film de Radu Mihăileanu


     Între două proiecții la TIFF Cluj, Radu Mihăileanu și Derek Jacobi au venit și la conferința de presă din București, însoțiți de o parte din echipa românească. S-a vorbit despre dificultățile adaptării romanului scris de Nicole  Krauss, despre casting și locații. Detalii despre procesul complex al realizării filmului avem și în interviul nostru cu regizorul.
     În România, au fost filmate secvențe în satul Dâncu, de lângă Cluj, unde Transilvania Film a pus la cale o proiecție specială. Parte dintre secvențele filmate la Cluj, unde decorul conceput de Cristian Niculescu era o replică a unei clădiri din Santiago de Chile din 1954, n-a mai intrat în montajul final. Povestea iubirii, un puzzle de epoci, orașe, personaje la diferite vârste, a fost dificil de realizat și pentru creatoarea costumelor, Viorica Petrovici. Cei doi scenografi au lucrat la majoritatea filmelor regizate de Mihăileanu.
     Actorul Derek Jacobi, care are un rol important în povestea de iubire pe care o retrăiește în imaginație timp de mai multe zeci de ani, a primit provocarea pe care i-a propus-o Radu Mihăileanu și a fost încântat de vizita în România, la Transilvania Film Festival și la București. Povestea iubirii, co-produs de Libra Film, este acum în cinematografe.

     Personajul pe care-l joacă Derek Jacobi este, în intenția regizorului și a Vioricăi Petrovici, asemănător, ca înfățișare și haine, cu Ion Mihăileanu, tatăl lui Radu Mihăileanu, autorul scenariului pentru Duminică la ora 6, film regizat de Lucian Pintilie.

      Actorul Mihai Călin este la a treia colaborare cu Radu Mihăileanu, după Trenul vieții și Concertul.
Imagine: Nicolae Cara
Montaj: Radu Georgescu
(22.06.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: cristian niculescu, derek jacobi, history of love film, mihai calin, povestea iubirii film, radu mihaileanu, viorica petrovici

Opinii: