REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmPITCH, PLEASE! la Animest 2019


     La cea de-a 14-a ediţie, Animest i-a invitat pe câțiva regizori şi producători de film de animaţie din România şi Republica Moldova să îşi scoată în lume proiectele de scurtmetraj aflate în pre-producţie. Pitch, please! este iniţiativa prin care festivalul continuă să stimuleze şi să promoveze creativii din domeniu, oferindu-le şansa de a-şi prezenta ideile în faţa unui juriu profesionist.
     Reprezentanţii proiectelor selectate au beneficiat, în timpul festivalului, de patru zile de pregătire cu doi traineri: scenaristul și regizorul Cristian Pascariu şi animatorul și regizorul Dan Panaitescu, ce au oferit mentorat şi consultanţă participanţilor, sprijinindu-i în vederea susţinerii prezentării, din punct de vedere al scenariului şi al dezvoltării creative şi tehnice a proiectului.
Cristian Pascariu a moderat întâlnirea cu juriul: Jožko Rutar (Slovenia), Matei Branea (România), Olga Pärn (Estonia), Priit Pärn (Estonia).
     La începutul discuțiilor, Jožko Rutar a vorbit despre CEE Animation și despre puntea pe care o realizează împreună cu Animest în industria filmului de animație din regiune. Jožkoa fost directorul Centrului Cinematografiei din Slovenia din 2011 în 2016. Este absolvent EAVE și profesor la Școala de Arte din Nova Gorica. Este consultant pe dezvoltare de film și finanțare de proiecte cinematografice.
     Proiectul câştigător a fost recompensat cu o acreditare dublă pentru regizor şi producător la CEE Animation Forum. Acreditarea asigură echipei premiate transport, cazare şi acces la toate workshop-urile şi sesiunile de networking.
     Proiectele prezentate au fost: Glenda, The Devil-Blessed, realizat de Bogdan Benea & Andra Berilă, The Art of Losing Your Teeth, realizat de Horia Cucută & George ve Gänæaard, The Fisherman, regizor Isabela Pitica, Time Guardians, realizat de Oleg Condrea.
     Premiul Best Pitch, oferit de UCIN și CEE Animation, a fost câștigat de Glenda, The Devil-Blessed, iar Pitch Jury's Special Mention a ajuns la Time Guardians.
Imagine: Elena Bădic
Montaj: Radu Georgescu

 


Galerie Foto

Cuvinte cheie: animest 2019, animest film festival, pitch please la animest 2019

Opinii: