REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Paul Negoescu și Alexandru Papadopol, prezenți la Festivalul de Film de la Salonic


     Festivalul Internațional de Film de la Salonic (TIFF), ediția a 57-a, a început de pe 4 noiembrie, însă emoțiile cresc pentru România începând de azi.
     De la ora 17.30, la Stavros Tornes, dar și joi seară, de la ora 23:00, rulează filmul Două lozuri. ICR Istanbul susține participarea românească la un asemenea eveniment cinematografic de prim rang, cu o importantă tradiție în domeniu și care beneficiciază de o largă recunoaștere internațională. 
     Două lozuri este o comedie independentă de micro-buget, avându-i în rolurile principale pe Dorian Boguță, Dragoș Bucur și Alexandru Papadopol. Filmul este regizat de Paul Negoescu, aflat la al doilea său lungmetraj.
     Filmul este o producție 2016 Actoriedefilm.ro Company, în coproducție cu Papillon Film și Kirkland. Lungmetrajul îi are în prim plan pe Dinel, Sile și Pompiliu, trei bărbați dintr-un mic orășel de provincie, care câștigă marele premiu la loto, însă nu după mult timp biletul nu mai e de găsit, așa că cei trei pornesc într-o călătorie să-l recupereze.
     Delegația sprijinită de ICR Istanbul, și care se află la prestigiosul festival de film, este formată din regizorul Paul Negoescu și actorul Alexandru Papadopol. 
     La TIFF se vor desfășura evenimente în paralel, iar după fiecare proiecție va exista o sesiune de întrebări și răspunsuri – Q&A pentru public. Organizatorii festivalul au programat mai multe interviuri pentru presa internațională, iar în cadrul festivalului are loc Agora Crossroads, o piață de filme pentru oameni din industria filmului, unde delegația României va avea întâlniri cu diverși producători străini și distribuitori pentru discuții în prealabil privind posibilitatea vânzării filmului şi în alte țări.
     Detalii: www.icr.ro
(09.11.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: alexandru papadopol, doua lozuri film, festivalul international de film de la salonic 2016, paul negoescu

Opinii: