REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmOWR: Andrei Ujică & Dana Bunescu, ”Things We Said Today”, Work-in-progress


     După 8 ani (care pot deveni 10) de la Autobiografia lui Nicoae Ceușescu, tandemul Andrei UjicăDana Bunescu se reunește pentru un nou proiect, prezentat în secțiunea Work in Progress la One World România 2019.
     Filmul Things We Said Today nu este un ”documentar despre Beatles”, ci despre lumea anilor ’60, așa cum arăta ea în perioada de glorie a trupei britanice și a primului concert în SUA. Scenariul lui Andrei Ujică este susținut de imagini de arhivă, dar și de personaje fictive (doi adolescenți) filmate acum și introduse în povestea acelor ani prin efecte speciale. Țesătura vizuală complicată este susținută de muzică și sunete combinate de Dana Bunescu. Fuziunea originală de genuri este gândită și realizată de cei doi cineaști cu finanțare de la Modern Electric Pictures, Les Films du Camélia, ARTE France Cinema.
     Andrei Ujică și Dana Bunescu au fost invitații lui Alexandru Solomon la o prezentare Work in Progress din cadrul OWR 2019. 
Titlul documentarului care, probabil, va fi gata în 2021, este un vers dintr-un cântec Beatles:
”Someday when I'm lonely
Wishing you weren't so far away
Then I will remember
Things we said today”
Imagine: Valeriu Ciubotaru
Montaj: Radu Georgescu


Galerie Foto

Cuvinte cheie: alexandru solomon, andrei ujica, dana bunescu, one world romania 2019, things we said today film

Opinii: