REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmOrganizatorii TIFF anunță prima ediție SUNSCREEN,  un nou festival de film la Constanța


     Organizatorii Festivalului Internațional de Film Transilvania anunță prima ediție SUNSCREEN Film &Arts Festival –un nou evenimentla malul mării, cu proiecții în aer liber și în cinema, cine-concerte de excepție, un program dedicat copiilor, dar și petreceri electrizante. Între 8 și 11 septembrie, spectatorii din Constanța vor putea urmări pe marele ecran zeci de filme de succes și se vor bucura de întâlniri cu invitați speciali din lumea filmului. Evenimentul are în spate echipa TIFF, care a transformat Cluj-Napoca într-o destinație internațională pentru iubitorii de film și care se va folosi de experiența acumulată în ultimii 20 de ani pentru a construi un nou eveniment la malul mării.
     ,,În 2022, echipa festivalului de film cu cel mai mare număr de spectatori din România ajunge în cea mai atractivă destinație de vacanță din țară, într-o nouă formulă, concepută special pentru această ocazie. Ne bucurăm că vom putea folosi experiența organizării TIFF în dezvoltarea unui eveniment care sperăm să devină tradiție la Constanța, un oraș care are potențialul să devină un nou punct important pentru cinefili”, spune Tudor Giurgiu, președintele TIFF.
     Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, dar și Erwin Șimșensohn, regizor și Directorul Teatrului de Stat Constanța, sunt în aceste zile la TIFF, unde se vor întâlni cu echipa festivalului, în pregătirea evenimentului din septembrie. Proiectul se desfășoară sub egida Primăriei Municipiului Constanța.
     Programul primei ediții SUNSCREEN Film &Arts Festival va include o selecție de peste 30 de filme, cine-concerte cu artiști renumiți, proiecții și ateliere pentru copii și părinți, experiențe cine-culinare șiVR Cinema, organizate indoor și în aer liber în cinci locații din Constanța: Piața Ovidiu, Plaja Reyna, Teatrul de Vară Soveja, Sala Jean Constantin și Sala Studio a Teatrului de Stat. Mai multe detalii despre program vor fi comunicate în curând.
     SUNSCREEN este un eveniment organizat de Transilvania Film și Asociația Festivalul de Film Transilvania, finanțat de Primăria Municipiului Constanța și în parteneriat cu Consiliul Județean Constanța.
     Festivalul Internațional de Film Transilvania este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația Festivalul de Film Transilvania. Cu sprijinul: Ministerul Culturii, Centrul Național al Cinematografiei, Primăra și Consiliul Local Cluj-Napoca, Institutul Cultural Român, Arhiva Națională de Filme Prezentat de: Banca Transilvania  Mașina oficială: Mercedes-Benz Cafeaua oficială: Nespresso Asigurător oficial: Groupama Sponsori: Mastercard, Vodafone, TenarisSilcotub, LIDL, Cemacon, MOL România, Bârlog, IQOS, Regina Maria, E-ON, Compania de Apa Somes, McDonalds, Persil, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, JTI, Conceptual Lab by Theo Nissim, Domeniile Averesti, Pop Cola, Farmec, .msg România, Yonder, CSI Parteneri: PMA, Lecom, AX Perpetuum, Biotrem, Promelek XXI, Luna Cleaning, Supercom, Verdino Transportator oficial: Tarom Asigurător oficial: Groupama Partener logistic: DHL Partener media principal: PRO Cinema Recomandat de: Europa FM Parteneri media: Libertatea, ELLE, VIVA!, Avantaje, Radio România Cultural, Radio Europa Liberă, TV5, Adevărul, Dilema Veche, OK! Magazine, Films in Frame, A List Magazine, Cinemap, Zile și Nopți, AGERPRES, Revista BIZ, Life.ro, Observator Cultural, LiterNet, AaRC, Utopia Balcanică, Mercur Retrograd Parteneri media locali: Afaceri.news, Făclia, Maszol, Monitorul de Cluj, Muzzix, Radio Cluj, Radio Transilvania, Ziua de Cluj Partener de monitorizare: mediaTRUST
Detalii: tiff.ro | FB: TransilvaniaIFF | InstagramYoutube | TikTok
 
(23.06.2022)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: erwin simsensohn, sunscreen film & arts festival 2022, tiff 2022, tudor giurgiu

Opinii: