REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



One World Romania 2016 începe luni seară, la MNAC


     Anul acesta, One World Romania 2016 (21-27 martie) se deschide cu o experiență multimedia neconvențională luni seară, 21 martie, la MNAC.
     Pentru prima oară la un festival de film din România vor fi aduși ochelarii de realitate virtuală și vor fi prezentate filme documentare 360°. Spectatorii vor putea urmări un fragment extras din spectacolul lui Cinty Ionescu – „Între două pastile” și un performance cu proiecții de film pe corpuri umane realizat de Vava Ștefănescu și echipa CNDB. Vor mai fi proiectate și 3 dintre documentarele selecției de anul acesta, după care seara se va încheia pe terasă cu muzică live interpretată de Mohamad Zatari alături de Iosua Galev și DJ set-uri ale lui BadMashadi și [electro]BadMashadi.
     Intrarea este liberă la evenimentul de deschidere, în limita locurilor disponibile. Pentru cinefilii înverșunați, proiecțiile de filme încep tot luni la Elvire Popesco, Union și Hollywood Multiplex.
     În patru dintre locațiile festivalului vor fi organizate zone cu jocuri video documentare, iar joi, 24 martie, ora 18.00, la Centrul Ceh din București va avea loc o întâlnire cu Ludo Hekman și Michiel van der Ros, creatori de jocuri video.
     Un eveniment important al festivalului va fi lansarea dvd-ului Sahia Vintage II, primul fiind lansat anul trecut.
     Detalii: One World România


Galerie Foto

Cuvinte cheie: festival film documentar, mnac, one world romania 2016, sahia vintage ii

Opinii: