REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmOlimpia Melinte prezintă premiera „Canibal” la Cinemateca Union


     Sâmbătă, 12 iulie, de la ora 20:00, Olimpia Melinte este invitata Cinematecii Union.

Actriţa şi criticul de film Mihai Fulger vor dialoga cu publicul despre co-producţia româno-spaniolă Canibal, în regia lui Manuel Martín Cuenca. 
În filmul distribuit de Transilvania Film, cu premiera românească pe 11 iulie, Olimpia Melinte interpretează un dublu rol remarcabil, dându-i replica popularului actor spaniol Antonio de la Torre. 
Canibal, coproducţie România (Libra Film) - Spania (MOD Productiones), cu participarea Rusiei şi a Franţei, a început circuitul festivalier în 2013, în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Toronto, apoi la Festivalul Internaţional de Film de la San Sebastian, unde a primit semnale favorabile din partea presei internaţionale. Filmul are opt nominalizări la prestigioasele Premii Goya (echivalentul spaniol al Premiilor Oscar) şi alte şase la Medaliile CEC (Círculo de Escritores Cinematográficos), dintre care Premiul „Revelaţia anului” pentru Olimpia Melinte şi premiul pentru Cel mai bun film.

Detalii: www.anf-cinematecaromana.ro / facebook

 


 


Cuvinte cheie: canibal, cinemateca union, mihai fulger, olimpia melinte

Opinii: