REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmOlimpia Melinte, în juriul Festivalului Internaţional de Film de la Valencia


Actriţa face parte din juriul Valencia International Film Festival „Cinema Jove” (19-26 iunie) în Spania.

     Iubită de publicul şi de critica spaniolă deopotrivă pentru rolul din filmul Canibal (care i-a adus o nominalizare la premiile Goya şi premiul Revelaţia Anului 2014 la Gala Uniunii Actorilor din Spania), Olimpia Melinte a fost invitată, alături de actorul, scenaristul şi regizorul spaniol Jorge Roelas şi actriţa Lolita Chammah să jurizeze competiţia oficială a festivalului ajuns la ediţia 29.
Pentru mine, o nouă aventură începe weekendul acesta în Valencia, în cadrul Festivalului Internaţional de Film Cinema Jove. Şi pentru că o bucurie nu vine niciodată singură, pe lângă faptul că aştept cu nerăbdare filmele bune pe care urmează să le văd împreună cu Lolita Chammah (fiica celebrei Isabelle Huppert) şi Jorge Roelas, membrii juriul din care fac parte, gândul la întâlnirea cu publicul spaniel şi a lui energie minunată mă face să număr zilele până ce o să ajung acolo. Mai ales că o să fiu pentru prima dată în Valencia”, spune actriţa.
Pentru Olimpia Melinte, aceasta este a doua participare într-un juriu al unui festival important de film. Anul acesta a făcut parte din juriul TIFF, alături de Dennis Lim, Violeta Bava, George Ovashvili şi Juliette Lepoutre.
„TIFF 2015 mi-a adus un cadou minunat - întâlnirea cu o serie de filme surprinzătoare - şi mi-a dat şansa să întâlnesc oameni frumoşi, alături de care am trăit într-o săptămână cât alţii în 7. Urmează Valencia Film Festival tot în calitate de jurată şi mă întreb dacă emoţiile şi bucuria vor fi la fel de mari ca acasă.”, adaugă Olimpia.
În 2015 a revenit pe marile ecrane în filmul Cel ales (r. Cristian Comeagă), iar în toamnă va apărea în Bucureşti NonStop (regia Dan Chişu) şi Proiecte de trecut (regia Andrei Zincă).
Olimpia Melinte a terminat recent filmările pentru Selfie 2 şi are în lucru alte două proiecte de lungmetraj.

 
 
 
 
 Galerie Foto

Cuvinte cheie: canibal film, cel ales film, cinema jove valencia, olimpia melinte, selfie film

Opinii: