REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmOdeon 70


     Teatrul Odeon a aniversat 70 de ani de existență. Din 1969, Dorina Lazăr a fost martor direct a acestei istorii, la început doar ca actriţă, mai apoi şi ca directoare. În această calitate, ea a patronat aniversarea, evocând marii actori și regizori care au călcat scândura de la Teatrul Giulești, devenit apoi Odeon. Un album Odeon 70, tangoul cântat de actrițele teatrului și dansat de Răzvan Mazilu și Mirela Petrică, un documentar realizat de TVR, un scurtmetraj documentar produs de UNATC în 2016 – Se vede tot? Tehnic, nu, stați liniștiți și două busturi - Ștefan Bănică și Elena Deleanu, plus un pahar de șampanie au fost în programul aniversării.
 

     Au fost invitați actori din toate vârstele teatrului: Tatiana Iekel, Ștefan Velniciuc, Janine Stavarache, Ilinca Tomoroveanu, Traian Stănescu, Coca Bloos, Răzvan Vasilescu, Adriana Trandafir, Ioana Anastasia Anton, Pavel Bartoș, Alexandru Papadopol.

     Regizoarea Vera Surățel și directorul de fotografie Elena Bolintiru au fost invitate la prezentarea scurtmetrajului documentar Se vede tot? Tehnic, nu, stați liniștiți, realizat de ele în spatele cortinei de la Teatrul Odeon, cu membrii departamentului tehnic.

     În galeria de artă a Teatrului Odeon, alături de busturile actorilor Jorj Voicu și Ștefan Mihăilescu-Brăila, sunt acum cele ale actorului Ștefan Bănică și al Elenei Deleanu (directoare a teatrului pentru mulți ani), toate realizate de sculptorul Dragoș Cătălin Munteanu. Ștefan Bănică jr a venit împreună cu mama lui să vadă bustul tatălui. Are o legătură specială cu Teatrul Odeon, unde Ștefan Bănică a fost actor, iar el a jucat în ”Domnișoara Anastasia”.
Imagine: Valeriu Ciubotaru
 
(12.12.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: alexandru papadopol, dorina lazar, odeon 70, pavel bartos, stefan banica jr, teatrul odeon

Opinii: