REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Octav” – 27.221 de spectatori în primul weekend


     Filmul românesc Octav, în regia lui Serge Ioan Celebidachi, a adus în cinematografe, după primul weekend de la lansare, 27.221 de spectatori și încasări totale de 338.707 lei. Filmul a intrat în cinematografele din toată țara vineri, 6 octombrie 2017.
     Octav (interpretat Marcel Iureş) își retrăiește momentele cheie din trecutul său (de la jocurile copilăriei sau prima dragoste, până la amintirile dureroase legate de familia sa), prin prisma conștiinței unui om în vârstă de 84 de ani, odată cu reîntoarcerea la casa părintească.
     Din distribuția filmului mai fac parte Victor RebengiucAndi VasluianuLia Bugnar, Vlad Rădescu, Maria Obretin, Ioan Andrei Ionescu, Alessia Tofan, Eric Aradits, Ştefan Velniciuc, Roxana Guttman, Silviu Biriș, Dana Rogoz, Alexandru Mandu și mulți alții.
     Lungmetrajul este o coproducție România-Marea Britanie, realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, iar producător este Adela Vrinceanu Celebidachi. Scenariul este semnat de Serge Ioan Celebidachi și James Olivier, coloana sonoră este compusă de Vladimir Cosma, iar imaginea poartă semnătura renumitului Blasco Giurato.
     Detalii: Facebook
(14.10.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: adela vrinceanu celebidachi, marcel iures, octav film, serge ioan celebidachi, victor rebengiuc

Opinii: