REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film”Oameni de treabă”, regizat de Paul Negoescu, în competiție la Sarajevo


     Oameni de treabă / Men of Deeds, film regizat de Paul Negoescu pe un scenariu de Radu Romaniuc și Oana Tudor, a fost selectat în competiția celei de 28-a ediții a Festivalului de Film de la Sarajevo. Co-producția România – Bulgaria va concura alături de alte șapte pelicule și va avea premiera mondială la Sarajevo. Producătorii români sunt Paul Negoescu și Anamaria Antoci pentru Papillon Film, Tangaj Film și Avanpost. Filmul este realizat cu sprijin CNC.
     Oameni de treabă este povestea lui Ilie (Iulian Postelnicu), polițist într-un sat din Nordul României. Înconjurat de corupție (primarul și preotul din sat fac trafic cu țigări din Ucraina), Ilie are un moment de analiză și vrea să-și facă datoria, să se așeze la casa lui, să aibă o viață normală.
     Filmat de Ana Drăghici și montat de Eugen Kelemen, Oameni de treabă îi are în distribuție pe Iulian Postelnicu, Anghel Damian, Crina Semciuc, Vasile Muraru, Oana Tudor.  
Drepturile internaționale au fost deja achiziționate de distribuitorul german Patra Spanou Film.
Detalii: sff.ba
(6.08.2022)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: anamaria antoci, iulian postelnicu, men of deeds film, oameni de treaba film, paul negoescu

Opinii: