REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



“O Lume Nouă” la Noaptea Institutelor Culturale


După ce a fost selectat la competiţia de scurtmetraje de la Zilele Filmului Românesc TIFF 2014, unde a avut şi premiera, O Lume Nouă a fost proiectat la Noaptea Institutului Cultural Român.

Organizatorii celor două evenimente, TIFF şi ICR, au contribuit la prezenţa în ţară a celor doi tineri cineaşti - regizoarea Luiza Pârvu şi scenaristul Toma Peiu, amândoi masteranzi în SUA.Filmul este, de altfel, povestea unor imigranţi români din Transilvania începutului de secol XX. Istoria familiei l-a inspirat pe Toma Peiu în scrierea scenariului, iar propria lor experianţă de viaţă i-a determinat pe Luiza şi Toma să facă acest film. 
O Lume Nouă este examen de master pentru regizoare, care studiază la New York University Tisch School of The Arts, care este co-producător, alături de Root Films, casa de producţie a celor doi. Filmările au avut loc la New York, în 2013
La vizionarea de la ICR au participat şi actorul Florin Penişoară, rezident şi el de mai mulţi ani în SUA, monteuza Laura Lăzărescu-Thois, scenografa de costume Lulu Petrescu şi co-producătorul Mihai Penişoară.
Imagine: Nicolae Cara


Galerie Foto


Galerie Video:

Cuvinte cheie: icr, luiza parvu, o lume noua, scurtmetraj romanesc, toma peiu

Opinii: