REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Noaptea ursului”, debut al regizorului Răzvan Macovei, la SEEfest Los Angeles


     Cu sprijinul ICR New York, lungmetrajul de debut al tânărului regizor și producător Răzvan Macovei va rula, în premieră americană, în 3 mai 2019, la prestigioasa Laemmle Music Hall, situată în bine cunoscutul cartier Beverly Hills. Pelicula Noaptea ursului este prezentată în cadrul Festivalul de Film Sud-Est European de la Los Angeles (SEEfest), proiecția filmului fiind urmată de o conversație a regizorului cu Vera Mijojlić, curatorul Festivalului, și de un Q&A.  
     Filmul de debut al lui Răzvan Macovei, cunoscut până acum pentru reclamele și clipurile realizate, este produs de HiFi Productions, fiind bazat pe un text teatral de Ignacio del Moral. El spune povestea a trei adolescenți rebeli, aflați în plin proces de maturizare, care se confruntă cu problemele tipice vârstei și sunt nevoiți să facă față unor serioase relevații personale și morale. 
     Desfășurată în perioada 1-8 mai, cea de-a XIV-a ediție a Festivalului s-a deschis cu o altă producție românească, Moon Hotel Kabul, realizat de Anca Damian, iar în 2 mai a fost prezentat documentarul Monei Nicoară și al Danei BunescuDistanța dintre mine și mine. Anul acesta, Festivalul atrage atenția asupra unor regizori care abordează probleme existențiale, etice și istorice complexe, prin intermediul unor producții originale și îndrăznețe.
     Festivalul a fost fondat în anul 2002 cu scopul de a face cunoscut, prin intermediul creațiilor cinematografice, sud-estul Europei, regiune ale cărei probleme socio-politice sunt adesea neînțelese de către publicul american. SEEfest este unul dintre cele mai importante zece festivaluri de film din Statele Unite ale Americii.
 
(3.05.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: distanta dintre mine si mine documentar, moon hotel kabul film, noaptea ursului film, seefest los angeles 2019

Opinii: