REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Noaptea Literaturii Europene”, vineri, 9 octombrie


     Emilian Oprea și Andreea Vasile participă la cea de-a patra ediție a „Nopții Literaturii Europene”, programată pentru vineri, 9 octombrie, între 19.00 și 24.00, la Muzeul Tehnic „Prof. Ing. Dimitrie Leonida”.

     Cei doi actori au jucat împreună în cel mai recent film al lui Tudor Giurgiu, drama politică De ce eu?. Andreea Vasile va citi un fragment din „Povestiri cu final schimbat” de Florin Iaru, de la ora 19.00, și Emilian Oprea – „Întâmplări și personaje” de Florin Lăzărescu, de la ora 19.45.
     Lecturile reprezintă contribuția Institutului Cultural Român în cadrul acestei ediții. Evenimentul este organizat de rețeaua de institute culturale membre EUNIC, activitățile fiind programate în două spații: Muzeul Tehnic „Prof. Ing. Dimitrie Leonida” Tehnic și Institutul Astronomic al Academiei Române. În cele două locații se vor citi fragmente din literatura contemporană de ficțiune, teatru, cronică și studii, care vor putea fi ascultate în lectura unor actori, scriitori, muzicieni, profesori sau jurnaliști invitați.
     Detalii: Institutul Cultural Român // Facebook
 Galerie Foto

Cuvinte cheie: andreea vasile, de ce eu, emilian oprea, florin iaru, florin lăzărescu, noaptea literaturii europene

Opinii: