REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



NexT 11 Sound și NexT Live SoundTrack


     Festivalul Internațional de Film NexT (22-26 iunie) propune NexT, o radiografie a creativității în sunetul de film: un masterclass susținut de compozitorul britanic Giles Lamb și un performance live - NexT Live SoundTrack.

Giles Lamb a lucrat la studiourile de sunet Zentropa, companie de producție a lui Lars Von Trier, și este legat de celebrul manifest de film Dogma 95.
     NexT Live SoundTrack este un eveniment în parteneriat cu Universitatea Națională de Muzică București și Asociația Art Contact, de interpretare live a unor compoziții realizate special pentru scurtmetrajele de animație create de absolvenți ai secției de animație a UNATC. Ansamblul studențesc este dirijat de Cristian Lupeș.
     FestivalulInternaţional de Film NexT a fost înfiinţat în 2006, în memoria sound designerului şi compozitorului Andrei Toncu și a regizorului Cristian Nemescu şi este organizat de Societatea Culturală NexT, cu sprijinul Centrul Național al Cinematografiei, Uniunea Cineaștilor din România, Institutul Cultural Român, Primăria Municipiului București, ArCuB. Proiect finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale, Administrația Fondului Cultural Național.
(9.06.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: giles lamb, masterclass sound design, next 2017, next live soundtrack

Opinii: