REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



„Muntele Magic”, de Anca Damian, la Annecy şi Karlovy Vary


Noul film documentar de animaţie semnat de Anca Damian este selectat în Competiţia Oficială a Festivalului Internaţional de Film Karlovy Vary (3-11 iulie 2015).

     Muntele Magic are şi proiecţii-eveniment (17, 20 iunie) la Festivalul de Filme de Animaţie de la Annecy .
La Karlovy Vary, Anca Damian intră în competiţie cu importante nume din industria internaţională de film, precum Dietrich Brüggemann sau Ferdinando Cito Filomarino.
Festivalul Internaţional de Film de la Karlovy Vary este cel mai mare festival de film din Europa de Est şi se află la cea de-a 50-a ediţie, cu un line-up de 200 de filme din toată lumea. 
Muntele Magic face parte, împreună cu filmul Crulic - drumul spre dincolo dintr-o trilogie despre eroism, nuanţând raportul individului cu istoria prin perspectiva morţii şi a faptelor sale. Realizat într-un stil postmodern, cu o multitudine de tehnici vizuale (decupaje de hârtie, desen animat, fotografie şi film), Muntele Magic prezintă povestea reală a unui polonez, Adam Jacek Winkler, refugiat politic la Paris, un ‚cavaler rătăcitor’, pierdut în secolul al XX-lea. A vrut să dea un sens vieţii sale luptând împotriva ‚răului’.
Muntele Magic este, la fel ca viaţa lui Adam Jaceck Winkler, un film comic, poetic, cinic, amuzant şi tragic, oferind o serie de emoţii complexe şi valori arhetipale care se regăsesc în esenţa umanităţii.
Premiera în România a filmului de animaţie Muntele Magic este programată pentru data de 9 octombrie 2015.
Detalii: facebook


Galerie Foto

Cuvinte cheie: anca damian, animatie romaneasca, festivalul annecy 2015, festivalul karlovy vary 2015, la montagne magique film, muntele magic film

Opinii: