REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



„Moon Hotel Kabul”, în premieră la Festivalul Filmului Francofon din Israel


     Noul val al cinematografiei românești a fost larg apreciat la Festivalul de Film Francofon din Israel, organizat în cadrul seriei de evenimente menite să marcheze Ziua Francofoniei în Israel. La ediția din acest an a Festivalului, România a fost prezentă cu filmul Moon Hotel Kabul, cea mai recentă producție a Ancăi Damian, pentru care a fost laureată la Festivalul Internațional de Film de la Varşovia din 2018. Prezentat în premieră în Israel, filmul a fost difuzat la Cinematecile din Tel Aviv, Holon și Ierusalim.
     Filmul îl are în centru pe Ivan Semciuc (Florin Piersic jr.), un cinic jurnalist de investigație care combină abil adevărul cu ficțiunea în raportajele sale. Apoi, vine o zi când ceva similar se întâmplă în propria lui viață. La sfârșitul unei misiuni în Kabul, petrece o noapte aparent lipsită de sens cu Ioana, un translator. A doua zi, întors la București, Ivan află că Ioana a fost găsită moartă. Rutina de nezdruncinat a veții sale personale intră într-o revoluție profundă, pe măsură ce prezența Ioanei persistă mai vie după moarte, decât în timpul vieții. Filmul pune întrebări despre adevăr, dragoste și prețul pe care decidem să-l plătim pentru ele.
     Celebrarea Francofoniei în Israel desfășurat în perioada 1-10 martie 2019 și s-a încheiat cu Târgul Francofoniei, care a avut loc la Teatrul Evreo-Arab din Yaffo.
     Detalii: Institutul Cultural Român
(12.03.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: anca damian, festivalul filmului francofon israel, florin piersic jr, institutul cultural roman tel aviv, moon hotel kabul film

Opinii: