REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Monștri.”, selectat la Festivalul de Film de la Berlin 2019


     Monștri., lungmetrajul de debut al regizorului Marius Olteanu, va avea premiera mondială în cadrul secțiunii Forum a Festivalului de Film de la Berlin, care are loc în perioada 7-17 februarie 2019.
     Filmul spune povestea unei zile din viața a doi tineri căsătoriți, pe care familia, societatea, prietenii par că îi iubesc împreună, dar și că îi judecă și resping atunci când sunt pe cont propriu. Din cauza nevoilor, convingerilor, opțiunilor lor de viață.
     Care este cea mai mare dovadă de iubire pe care i-o poți da celuilalt? Filmul observă și pune întrebări într-o structură de puzzle, în care spectatorul trebuie să rămână atent și să decidă până la final cine sunt „monștrii“.
     „Înainte de a începe să scriu scenariul pentru Monștri. am înregistrat mai multe interviuri cu oameni căsătoriți, întrebându-i despre iubire și despre ce și cum se schimbă cu timpul, despre ce provoacă dispariția iubirii, despre nevoia de a nu fi singur și despre compromisurile pe care le facem pentru asta, despre încercarea noastră, a tuturor, de a ne conforma standardelor care ne sunt impuse la orice nivel, în orice etapă. Aceste interviuri m-au adus mai aproape de personajele mele. Dana și Arthur sunt doi nonconformiști care încearcă, în ciuda lor, să fie cum trebuie, pentru celălalt și pentru ceilalți”, spune regizorul Marius Olteanu.
     Din distribuție fac parte Judith State, Cristian Popa, Alexandru Potocean și Șerban Pavlu.
     Imaginea filmului este semnată de Luchian Ciobanu, scenografia de Alexandra Alma Ungureanu Stroe, montajul de Ioachim Stroe și designul de sunet de Ioan Filip și Dan Ștefan Rucăreanu.
     Monștri. este o producție Parada Film și Wearebasca. Producători sunt Claudiu Mitcu, Ioachim Stroe, Robert Fița, iar coproducător – Marius Olteanu.
     Filmul este o producție realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și în colaborare cu Societatea Română de Televiziune.
     Monștri. va fi distribuit de Transilvania Film în toamna anului 2019.
(19.01.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: berlin film festival 2019, judith state, marius olteanu, monstri film, transilvania film

Opinii: