REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film”Mo” la Festivalul Filmului Francofon de la Roma


     România a participat la cea de-a XI-a ediție a FRANCOFILM – Festivalul Filmului Francofon de la Roma cu proiecția peliculei Mo, în regia lui Radu Dragomir.
     Festivalul a fost creat și este organizat de Institutul Francez Centre Saint Louis, cu prilejul Zilei Internaționale a Francofoniei (20 martie) și cu participarea țărilor membre ale Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF). Prezența românească este promovată de Ambasada României în Italia și de Accademia di Romania in Roma, cu susținerea Institutului Cultural Român.
Filmul Mo a fost vizionat în versiune originală și cu subtitrare în italiană sâmbătă, 20 martie 2021,online pe platforma FestivalScope. Accesul este gratuit, după înregistrarea pe platformă, în limita locurilor disponibile.
     Pe canalul Youtube al Institutului Francez Centre Saint Louis sunt disponibile câteva testimoniale ale unor regizori și protagoniști din cadrul Festivalului, printre care și cel al actriței românce Dana Rogoz, protagonista filmului Mo de Radu Dragomir.
(26.03.2021)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: dana rogoz, festivalul filmului francofon din roma, mo filmul, radu dragomir regizor

Opinii: