REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



„Miracolul din Tekir”, în cinematografe din 4 martie


     Miracolul din Tekir, regizat de Ruxandra Zenide (Ryna), va intra pe 4 martie în cinematografele din România.
    Povestea filmului se creează în jurul Marei (Dorotheea Petre), o femeie de 30 de ani, cunoscută în satul în care trăiește ca vraci, care tratează sătenii prin puterea nămolului. Când Mara rămâne însărcinată şi povestește apropiaților că sarcina se datorează nămolului şi nu unui om, sătenii o acuză de vrăjitorie şi o alungă. Ajunge astfel într-o clinică din zona lacului Techirghiol, un centru SPA pentru oameni înstăriți. Acolo o întâlnește pe Lili (Elina Löwensohn), unul dintre clienții hotelului, o femeie bogată şi frumoasă care încearcă cu înverșunare să găsească o soluţie pentru problema infertilităţii ei. Treptat, trecutul şi natura femeii misterioase ies la iveală, iar Mara şi copilul ei se află în pericol.
     Prezentat în premieră internațională la Zurich Film Festival, Miracolul din Tekir a fost apreciat de critică și juriu, fiind premiat cu trofeul Best Swiss Film Award.
     Filmările pentru Miracolul din Tekir au avut loc la finalul anului 2014 și au durat 32 de zile. Filmările au avut loc în județul Buzău, la Vulcanii Noroioși, și în județul Constanța, la Techirghiol, Constanța, Măgura, Năvodari.
     Din distribuția filmului fac parte actorii Dorotheea Petre, Bogdan Dumitrache, Elina Löwensohn și George Piștereanu, iar din echipa de producție: directorul de imagine Hélène Louvart, renumită pentru colaborările cu Agnes Varda, Wim Wenders, Claire Denis sau Leos Carax, iar monteur este Nelly Quettier, cunoscută pentru filmele regizate de Leos Carax și Claire Denis.
     În România, lungmetrajul va fi lansat pe 4 martie și va fi distribuit de Ultraviolet Media.

 



Galerie Foto

Cuvinte cheie: bogdan dumitrescu, dorotheea petre, george piștereanu, miracolul din tekir film, ruxandra zenide

Opinii: