REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Miami Bici”, în cinematografele din 21 februarie


     Miami Bici, filmul de comedie produs de Codin Maticiuc, în regia lui Jesús del Cerro, va avea premiera în cinematografele din ţară pe 21 februarie. Lungmetrajul va fi distribuit de Vertical Distribution.
     Miami Bici este o producție independentă și primul proiect cinematografic produs și scris de Codin Maticiuc, regia aparținându-i lui Jesús del Cerro. Lungmetrajului i s-a alăturat și Alex Coteț, în calitate de co-scenarist. Totodată, Codin joacă și rolul principal în film, alături de Matei Dima.
     Realizarea acestui film reprezintă un vis împlinit pentru Codin, care a presupus foarte multă muncă și dedicare. „Sunt fericit să vă anunț că Miami Bici intră în cinema luna viitoare. Nu am muncit mai mult la nimic în viața asta. În acest film mi-am pus toate visurile, speranțele, sudoarea și o mare parte din bani. Este un film făcut cu multă pasiune și cu mulți prieteni care au pus umărul. Ideea mi-a venit în timp ce mă aflam la Miami, în iarna 2017-2018, în casa unui prieten care s-a și oferit să mă ajute. Atunci am scris și primul draft al scenariului. M-am întors în țară, am luat legătura cu Matei Dima și cu Jesus și de aici a început totul”, a declarat Codin Maticiuc.
     Filmul este o comedie, filmată în cea mai mare parte în Statele Unite, care urmărește călătoria peste ocean, plină de peripeții, a lui Piciu (Codin Maticiuc) și Bilă (Matei Dima). Ei pleacă la Miami în mijlocul iernii, pentru a trăi atât „visul american”, cât și visul românesc de a se îmbogăți rapid. Odată ajunși în Statele Unite, cei doi intră într-o situație complicată din cauza lui Mișu, un român de cea mai joasă speță, stabilit în Florida, care deține afaceri suspecte.
     „Comediile mi se par cel mai dificil gen, dar în momentul în care rezultatul este bun, nimic nu se poate compara cu o sală de cinema plină, care râde în hohote. Românii iubesc comediile, de aceea am ales să lucrez foarte mult aici. Am regizat și produs în România foarte multe filme de acest tip, cu succes la public. Când am citit scenariul pentru Miami Bici, mi-am dat seama că are toate elementele unei comedii de succes: actori foarte buni, scenariu excelent, dialoguri inteligente, acțiune și locuri fascinante. Oamenii sunt principalul motiv pentru care eu fac filme. Iubesc să văd cinematografele pline și să văd că ei se bucură de poveste, că urmăresc drumul personajelor, că se emoționează și se bucură”, a spus Jesus del Cerro, rezigorul Miami Bici.
     Din distribuţie mai fac parte Florin Piersci Jr, Letiția Vlădescu, Arami Malaise, Chloe Malaise, actrița care s-a făcut remarcată în filmele ExistenceDream Killer și A Christmas Carol, dar și Rene Toledo Jr, actor și inginer de sunet care a lucrat de-a lungul timpului cu nume mari din industria muzicii, precum Gloria Estefan, Tony Bennett, Marc Anthony, Pitbull sau Miley Cyrus.
     Din coloana sonoră a filmului face parte și piesa cu același nume, cântată de Killa Fonic: „Mesajul piesei este mesajul filmului: este vorba despre doi români care ajung la Miami și încearcă să facă bani pe căi ilegale. Este o comedie cu un vibe internațional. De altfel, și piesa are un sound american, presărat cu anecdote românești tradiționale”, spune artistul.

 
(07.02.2020)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: codin maticiuc, jesus del cerro, matei dima, miami bici film

Opinii: