REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film”Mia își ratează răzbunarea”, de Bogdan Theodor Olteanu: Mai multe fete înalte


     Cel de-al doilea lungmetraj al regizorului Bogdan Theodor Olteanu este tot despre universul feminin, ca și Câteva conversații despre o fată foarte înaltă.
     Povestea scrisă de Olteanu o are în centru pe Mia (Ioana Bugarin), studentă la Actorie, care este furioasă din cauza unui iubit agresiv. Copleșită de dorința de a se răzbuna, Mia începe să țină un jurnal video, să lanseze conversații despre subiect cu mama ei (Maria Popistașu) și cu prietenele de la facultate. Tînăra rebelă crede că cea mai bună răzbunare este să se filmeze făcând sex cu un alt tip și să-i arate filmarea fostului iubit. Încearcă să-l convingă pe un june coleg (Carol Ionescu) sau pe un alt fost iubit (Alexandru Ion). Din păcate, nici unul nu marșează la idee, din diverse motive. Cum își ratează răzbunarea, aflăm la finalul filmului.      Ioana Bugarin este neînfricată în abordarea rolului, frumoasă, talentată, dură sau fragilă, după cum i-o cerea partitura. Anul acesta o mai vedem în Otto Barbarul, regizat de Ruxandra Ghițescu, și Miracol, regizat de Bogdan Apetri.  
     Și pentru Mia își ratează răzbunarea, regizorul s-a înconjurat de un grup de tinere actrițe ( Ana Maria Guran, Mădălina Stoica, Ștefania Cîrcu, Ecaterina Lupu, Silvana Mihai), cărora le-a dat libertatea să improvizeze pe o scenă dată, ca și la Câteva conversații despre o fată foarte înaltă. Foarte bună toată distribuția, remarcându-se Adrian Nicolae în rolul regizorului din film, lucru apreciat și de juriul Premiilor UCIN, care l-au recompensat cu Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar.
     Imaginea este semnată de Ana Drăghici, atrasă de feminismul poveștii, produsă de Anamaria Antoci și Anda Ionescu pentru Tangaj Film.
     Din cauza scenelor cu nudism frontal și limbaj licențios, filmul a primit rating N15.
Imagine: Nicolae Cara
Montaj: Radu Georgescu

 


Galerie Foto

Cuvinte cheie: ana draghici, bogdan theodor olteanu, ioana bugarin, mia isi rateaza razbunarea film, tangaj film

Opinii: