REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film“Mia își ratează răzbunarea”, de Bogdan Theodor Olteanu, la Festivalul de film de la Angers


Festivalul de film Premiers Plans Angers există din 1989, aflându-se la ediția numărul 33 în intervalul 25 - 31 ianuarie 2021. Festivalul este dedicat tinerilor realizatori europeni, care sunt invitați să - și prezinte filmele în fața unui public fidel, curios, cunoscător și la fel de tânăr. Selecția oficială conține anual mai mult de 100 de filme, repartizate în șase secțiuni: lungmetraje europene, lungmetraje franceze, scurtmetraje europene, scurtmetraje franceze, etc. 
     Filmul lui Bogdan Theodor Olteanu,  Mia își ratează răzbunarearealizat în 2020, produs de Tangaj Production și filmat în România (82 de minute), a fost invitat să facă parte din selecția oficială a festivalului. Regizorul Bogdan Olteanu este invitat  să participe la dezbaterea online ocazionată de proiectarea acestui film.
     România nu se află la prima participare la acest festival. În 2018, realizatorul Adi Voicu a fost prezent cu filmul Caeta, tot în selecția oficială în categoria scurtmetraj european, el a primit Marele Premiu al Juriului. În același an a avut loc un Focus asupra cinematografului românesc, cu participarea UNATC și a regizorului Corneliu Porumboiu. În 2019 a fost selecționat în categoria lungmetraje europene filmul Ivana cea groaznică, de Ivana Mladenovic.
     ICR Paris sprijină participarea filmului lui Bogdan Theodor Olteanu, Mia își ratează răzbunarea, la festivalul de film european de la Angers, Premiers Plans. În 27 ianuarie, filmul a fost proiectat online pe o platformă dedicată, urmat de o dezbatere online a regizorului cu spectatorii care s-au înscris în prelabil pe această platformă. Drepturile de proiecție ale filmului sunt acordate de casa de producție Tangaj.
(29.01.2021)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: bogdan theodor olteanu, icr paris, mia isi rateaza razbunarea film, premiers plans angers 2021

Opinii: