REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmMETRONOM, în regia lui Alexandru Belc, în selecția oficială la Cannes 2022


     Alexandru Belc va debuta, cu primul lui film de lungmetraj, METRONOM, o producție Strada Film International, în competiția prestigiosului Festival de film de la Cannes, în cadrul secțiunii Un Certain Regard”Un Certain Regard prezintă filme ce redau o viziune specială asupra lumii și adună, în fiecare an, cineaști unici din întreaga lume într-o selecție plină de diversitate și aplomb”, declara Thierry Frémaux, directorul festivalului.
     METRONOM este o producție Strada Film Internațional (România), Midralgar (Franța) și Chainsaw Europe, realizat cu sprijinulCentruluiNațional al Cinemtigrafiei, La Region Nouvelle-Aquitaine, cu suportul Catena, OMD Româniași Friesland Câmpina.
     Metronom are un scenariu scris de  Alexandru Belc și Patrick Templin și îi are în distribuție pe Mara Bugarin, Șerban Lazarovici, Vlad Ivanov. În timp ce Țiriac și Năstase joacă Finala Cupei Davis împotriva Americii în 1972, doi liceeni se iubesc și scriu scrisori la emisunea METRONOM de la Europa Liberă. Când el primește aprobarea să plece definitiv din țară, împreună cu familia, ei știu că trebuie să se despartă, dar nu se așteptau ca ultimele zile împreună să devină hotărâtoare pentru întreaga lor viață. 
„Este o perioadă pe care am cunoscut-o la început prin muzică:  Janis Joplin, Doors, Mircea Florian… Filmul e povestea unei generații care a râvnit la libertate, o generație pusă la încercare de regimul comunist al anilor‘70. E o poveste de iubire între doi adolescenți, dar și o poveste personală despre trădare, libertate, iertare.”declară Alexandru Belc care semnează scenariul și regia filmului.
Detalii: facebook

 
(14.04.2022)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: alexandru belc, metronom film, strada film

Opinii: