REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film“Meanwhile in Bucharest”, un documentar cu succes de public


Cine zice că documentarul este plictisitor şi Bucureştiul oraş urât? Meanwhile in Bucharest, un scurtmetraj documentar de 11 minute, a devenit viral pe internet. Regizoarea Roxana Andrei şi directorul de imagine Eugen Neiculescu au făcut acest proiect pentru youtube. Film independent, produs de cei doi, Meanwhile in Bucharest aduce imaginea pe care străinii o au despre oraş. Mărturiile celor care au venit din toată lumea şi au rămas aici sunt atuul documentarului. Amestecul de urât-frumos, vechi-nou, ordine-dezordine dă, pentru cel care vine dintr-o societate structurată, personalitate Capitalei, creează un „haos divin”, cum spune unul dintre intervievaţi. Toate filmele de promovare produse de diverse instituţii, cu buget serios, nu au impactul acestui scurtmetraj.
Roxana Andrei şi Eugen Neiculescu sunt admiratori declaraţi ai oraşului, dar nu se aşteptau la un asemenea răspuns al navigatorilor pe net. În două săptămâni de la postare, filmul are 60.000 de vizualizări.
Am filmat interviul cu ei în Centrul Vechi, punct de interes pentru mulţi dintre străinii care vin în Bucureşti.
 
Imagine: Nicolae Cara
    

Cuvinte cheie: documentar romanesc, eugen neiculescu, meanwhile in bucharest, roxana andrei

Opinii: