REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Matei Șerban Sandu - Despre claritatea intenției”


     Joi seară, pe 30 iunie, la Sala de Cinema a UCIN-ului, avut loc vizionarea în premieră a documentarului de artă Matei Șerban Sandu - Despre claritatea intenției, în prezența regizorului Ovidiu Darian și a pictorului.
     Ulterior proiecției, a avut loc o discuție cu Matei Șerban Sandu, Ovidiu Darian și Laurențiu Damian.
     Documentarul e dedicat tehnicii pictorului Matei Șerban Sandu. Structura este punctată de dialogul dintre regizor și pictor, care face o demonstrație realizând portretul lui Darian în timpul celor câteva zile de filmare din atelierul său. Familiaritatea dintre cei doi se simte în fluiditatea dialogului și se datorează, în parte, prieteniei lor de ani de zile. De altfel, întrebat de Laurențiu Damian dacă nu îl incomodează prezența camerei în atelierul său, Matei Șerban Sandu a explicat că a trecut demult de acest trac, dar recunoaște că obișnuința de a lucra sub privirile altora este ceva ce se educă în timp.
     Scenariul și regia documentarului au fost semnate de Ovidiu Darian, imaginea de Mihail Sărbușcă, sunetul de Călin Potcoavă, montajul de Mihail Sărbușcă și Ovidiu Darian, muzica originală de Marius Roșiu, iar consultant artistic a fost Laurențiu Damian. Filmul este produs de Studioul VideoArt al Ministerului Culturii.
     

     În interviul pentru AaRC, regizorul Ovidiu Darian a vorbit despre cum și-a gândit documentarul, precum și despre motivele pentru care l-a interesat personalitatea lui Matei Șerban Sandu. De asemenea, Darian a povestit și despre procesul de ilustrare muzicală și colaborarea cu Marius Roșiu, compozitorul filmului.
 
Imagine: Nic Cara
(07.07.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: despre claritatea intentiei film, documentar de arta, matei serban sandu, ovidiu darian, studioul videoart

Opinii: