REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Masterclass Rouzbeh Rashidi, la Cineclub Film Menu și FFE 2019


     Lungmetrajul Phantom Islands/Insule fantomă (regia Rouzbeh Rashidi, 2018) va fi prezentat în cadrul colaborării dintre redacția Film Menu și cea de-a 23-a ediție a Festivalului Filmului European.
     Proiecția va avea loc în Sala Cinema din UNATC, pe data de 23 iunie 2019, începând cu ora 18.00. Ulterior proiecției, la ora 19.30, regizorul Rouzbeh Rashidi va susține un masterclass despre cinema experimental și moduri de organizare, finanțare și distribuție non-comercială a cineaștilor independenți și a proiectelor acestora, pornind de la experiența sa de regizor și fondator al Experimental Film Society.
     Insule fantomă e un film experimental, aflat la granița dintre documentar și ficțiune, care urmărește un cuplu rătăcit în peisajul impresionant al insulelor Irlandei. Dar această poveste de dragoste voit melodramatică este chestionată în permanență de un dispozitiv cinematografic provocator, care pune în discuție, în ultimă instanță, însăși posibilitatea obiectivității documentare. (Rouzbeh Rashidi)
     Discuția va fi moderată de criticul de film Călin Boto și regizoarea Ana Lungu.
     Evenimentul se va desfășura în limba engleză. Intrarea este gratuită.
     Detalii: Cineclub Film Menu: Phantom Islands // Festivalul Filmului European
(21.06.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: cineclub film menu, experimental society, festivalul filmului european 2019, film menu revista, masterclass rouzbeh rashidi

Opinii: