REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmMasterclass cu actorii Ela Ionescu și Valeriu Andriuță


     Teatrul și filmul sunt două părți importante ce se împletesc în viața unui actor. Cât de mult se influențează reciproc și cum poți face trecerea de la una la cealaltă astfel încât să nu fie compromisă autenticitatea interpretării?
     Luni, 27 mai, ora 19:00, la hub-ul cultural independent POINT, gazda masterclass-urilor Student Hub, ne întâlnim cu Ela Ionescu și Valeriu Andriuță să vorbim despre specificul actoriei de film: cum te ajută școala de teatru în actoria de film, care este relația unui actor cu echipa filmului sau cum contribuie la evoluția profesională reușitele și eșecurile din carieră. Pe lângă punctele de discuție, cei prezenți sunt încurajați să-și exprime curiozitățile în dialog direct cu cei doi invitați.
     Ela Ionescu a absolvit UNATC, București - secția Actorie, clasa profesorului Mircea Albulescu (2003). În teatru, s-a făcut remarcată în spectacole precum Arlechino moare?, Pescărușul și Othello. În film, a interpretat rolul principal în lungmetrajul regizat de Igor Cobileanski La limita de jos a cerului (nominalizată la categoria Cea mai bună actriță în rol secundar, Premiile Gopo 2014), cariera sa luând amploare cu rolurile din Câini (regia Bogdan Mirică, 2016), Dimineața care nu se va sfârși (nominalizată la categoria Cea mai bună actriță în rol principal, Premiile Gopo 2018), Alice T (regia Radu Muntean, 2018), My Life Rehearsed in One Leg (regia Bogdan Mustață, 2018), Coborâm la prima (regia Tedy Necula, 2018).
     Valeriu Andriuță este regizor, scenarist și actor român, născut în Republica Moldova. A studiat arta actorului la Institutul de Teatru și Film din Tbilisi, Georgia, clasa profesorului Nugzar Lordkipanidze. A lucrat cu regizori apreciați la nivel național și internațional precum Cristian Mungiu, Pavel Lunghin, Marian Crișan, Serghei Loznitsa, Florin Șerban, Igor Cobileanski. Filmografia sa include roluri în filme importante, prezentate în circuitul festivalier: Dragoste 1. Câine (nominalizat la categoria Cel mai bun actor în rol principal, Premiile Gopo 2019), Donbass (nominalizat la categoria Cel mai bun actor în rol principal, Cairo IFF 2018), Beautiful Corruption (2018), A Gentle Creature (2017), Afacerea Est ( 2016), După dealuri (2012).
     Participarea la masterclass este liberă și se adresează în principal studenților. Pentru înscriere, completați acest formular. În  limita locurilor disponibile, masterclass-ul este deschis și persoanelor pentru care tema cursului este de interes și utilă în practica lor sau cinefililor care vor să descopere lumea din spatele ecranului și să-și îmbogățească cultura cinematografică.
     Detalii: Student Hub // Asociația de Dezvoltare a Filmului Românesc // POINT
(16.05.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: adfr, ela ionescu, masterclass actorie, student hub, teatrul point, valeriu andriuta

Opinii: