REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmMasterclass Academia Europeană de Film la UNATC ”Il Caragiale”


     Conducerea Academiei Europene de Film (EFA) s-a reunit la București, în perioada 20 - 23 octombrie 2022, ceea ce a prilejuit un dialog direct între EFA și profesioniștii din cinematografia românească. Academia e condusă de un board alcătuit din 20 de membri, condus de un președinte (Mike Downey, producător Irlanda), care este asistat de doi vice-președinți (Rebecca O’Brien, producător Marea Britanie,  și Ada Solomon, producător România, vicepreședintă a bordului EFA). Membrii conducerii EFA au participat la două întâlniri masterclass la Unversitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ”IL Caragiale”.
     Matthijs WouterKnol, CEO și director al EFA, și Gabriela Suciu Pădurețu, producător de film și vice-decan al Facultății de Film de la UNATC, au avut o discuție despre Academia Europeană de Film, despre noi perspective și oportunități pentru cineaști.
     Al doilea panel a fost o discuție despre provocări și oportunități în producția și distribuția de film european post-pandemie. Au participat Joanna Szymańska (Polonia), Graziella Bildesheim (Italia), Ildikó Enyedi (Ungaria), iar moderator a fost Ada Solomon. În timp ce la noi a scăzut simțitor numărul caselor de producție internaționale care vin să filmeze, din cauza problemelor de finanțare pe care guvernul nu le-a rezolvat încă, producătoarea Joanna Szymańska a vorbit despre faptul că o treime dintre producțiile realizate în Polonia sunt proiecte Netflix.  
     Reuniunea de la București a fost organizată de Academia Europeană de Film, Alianța Producătorilor de Film din România și Institutul Cultural Român. Găzduită de UNATC și ARCUB. Sprijinită de UPFAR ARGOA, DacinSara, Primăria Municipiului București, Avanpost, Crew United, Castel Film și Chainsaw Europe.
(28.10.2022)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: academia europeana de film 2022, ada solomon, alianta producatorilor de film din romania, european film academy 2022, gabriela suciu, unatc il caragiale

Opinii: