REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmMaster class de animație la UNATC, cu Radu Igazsag și Cristian Radu


     Din acest an, la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ”IL Caragiale” apare secțiunea Animație, la care se organizează primul examen de admitere. Profesorul Radu Igazsag este cel care susține, cu pasiune, de mulți ani, acest proiect. Până acum, exista doar un Master în animație, iar pentru proiectele de absolvire profesorul lucra alături de studenți.
     Cel mai nou scurtmetraj este Skateboarding is Not a Crime, realizat de Cristian Radu, care a primit Mențiune specială pentru film românesc de la juriul internațional al Festivalului Anim’est 2016. Originalitatea poveștii, în care eroii sunt o placă de skateboarding și o mașină de poliție, și abilitatea rezolvării problemelor tehnice au condus la aceste aprecieri.
     Profesor și student, Radu Igazsag și Cristian Radu, au susținut împreună un Masterclass în cadrul programului ”Uși deschise la UNATC”.   
Imagine: Nicolae Cara 
(24.04.2017)

Cuvinte cheie: animatie romaneasca, cristian radu, masterclass animatie, radu igazsag, skateboarding is not a crime, usi deschise unatc 2017

Opinii: