REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Marița”, în premieră mondială  la Festivalul de Film de la Karlovy Vary


     Marița, debutul în lungmetraj al regizorului Cristi Iftime, va avea premiera mondială în secțiunea competițională „East of the West” a Festivalului Internațional de Film de la Karlovy Vary (30 iunie – 8 iulie 2017).
     În centrul poveștii este pe Costi, căruia, sătul fiind de propriile probleme de cuplu, i se face brusc dor de poveștile tatălui său. Astfel se hotărăște să treacă pe la el și să-l facă cadou mamei și fraților lui, cu toate că niciunul dintre ei nu-și dorise asta. Scenariul a fost scris de Anca Buja și Cristi Iftime
     „Provocarea acestui road-movie a fost să reușesc să surprind un moment de trecere din existența fiului, momentul desprinderii de tată, un individ tragicomic care s-a lăsat tot timpul purtat de viață. Miza a fost ca spectatorii să petreacă suficient timp cu tatăl, să se familiarizeze atât de mult cu prezența și cu poveștile lui, încât să li se pară lor înșile greu să se despartă de el,” declară Cristi Iftime.
     Cu o imagine semnată de Luchian Ciobanu, filmul îi are în distribuție pe actorii Alexandru Potocean, Adrian Titieni, Lucian Iftime, Victoria Cociaş, Andrei Huțuleac, Bogdan Dumitrache, Ana Ciontea.
     Montajul a fost realizat de Dragoș Apetri, machiajul de Maria Andreescu, scenografia de Mălina Ionescu, sunetul de Dan-Ștefan Rucăreanu, Alexandru Dumitru și Florin Tăbăcaru, iar designer de costume a fost Alexandra Alma Ungureanu.
     Marița este o producție Hi Film Productions, în coproducție cu deFILM, realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Programul MEDIA – EUROPA CREATIVĂ al Uniunii Europene, Băneasa Developments SRL, Zenith Romania, BCR, Bilka Steel, savana, Henkel Romania, Dr. Oetker, Alexandrion Grup România, UNIQA Asigurări, Fashion Days. Producători au fost Ada Solomon și Radu Stancu.
     Filmul a fost dezvoltat în cadrul Transilvania Pitch Stop, Match Me! Locarno International Film Festival, ScriptTeast (Varșovia).
     Detalii: Facebook
(30.05.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: adrian titieni, alexandru potocean, anca buja, cristi iftime, karlovy vary film festival 2017, marita film

Opinii: