REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Marilena Rotaru, membră a Uniunii Cineaștilor din România


     Înconjurată de prieteni, Marilena Rotaru a aniversat 50 de ani de carieră jurnalistică în Televiziunea Românăîn cadrul evenimentului ”Alte glasuri, alte chipuri, o semnătură: Marileana Rotaru”. Membră a Uniunii Cineaștilor din România din 1990, avea deja premii pentru documentarele Creatorul și epoca (1979) și Eternă bucurie-i frumusețea (1984), ambele despre pictorița Margareta Sterian. Cunoscută pentru interviurile cu personalități românești, unite sub titlul ”Memoria exilului românesc”, dar și pentru cele cu Regele Mihai, Marilena Rotaru a creat un stil de abordare intelectuală și profesională a muncii de jurnalist de televiziune. Printre lucrurile cu care se mândrește este și realizarea spectacolului ”Centenar Cella Delavrancea”, de la care s-au împlinit 30 de ani.
     La evenimentul organizat la Sala Media a Teatrului Național din București au fost prezenți Laurențiu Damian, președinte UCIN, Alex Ștefănescu, critic literar, Marius Constantinescu, realizator TVR, Ion Caramitru, directorul TNB, și violonistul Gabriel Croitoru. Printre invitați s-au aflat Ana Blandiana și Mihai Șora.
     Au fost proiectate fragmente din interviurile realizate de Marilena Rotaru cu Sergiu Celibidache, Vintilă Horia, Paul Goma, Paul Cioran, Doina Cornea. Marilena Rotaru a primit Diploma de Excelență a Uniunii Cineaștilor din România.  
Imagine: Valeriu Ciubotaru
Montaj: Radu Georgescu


Galerie Foto

Cuvinte cheie: ion caramitru, laurentiu damian, marilena rotaru, memoria exilului romanesc, uniunea cineastilor din romania

Opinii: