REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmMarian Crișan: ”Berliner” este un film despre emoții fabricate


     Regizorul Marian Crișan a reușit să participe la premiera filmului său Berliner, în scurta perioadă de relaxare a restricțiilor generate de pandemie din primăvara acestui an. Împreună cu actorul clujean Ovidiu Crișan, a venit la întâlnirea cu publicul din București.
     Originar din Salonta, Marian Crișan își duce poveștile în Transilvania. Berliner, o satiră politică și socială, se desfășoară chiar în Salonta, ca și Morgen. Toată suflarea orașului, de la autorități la oamenii de pe stradă, participă și susține filmul. Când actorul Ovidiu Crișan a plecat pe bicicletă să se plimbe în Ungaria, vameșii au știut imediat că un clujean care vine pe bicicletă din Salonta face parte din echipa filmului. Mare parte din distribuție este alcătuită din actori de la Teatrul ”Regina Maria” din Oradea.
     Povestea din Berliner este o nouă colaborare scenaristică a lui Marian Crișan cu Gabriel Andronache, împreună cu care a scris și Amatorul, în 2006.  
Imagine: Nicolae Cara
Montaj: Radu Georgescu
 

Cuvinte cheie: berliner film, ion sapdaru, mandragora, marian crisan, ovidiu crisan, rova film

Opinii: