REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmMaria Dinulescu joacă în “Înşir’te mărgărite!”, regizat de Dan Puric la TNB


“Înşir’te mărgărite!” este spectacolul cu care se redeschide Sala Mare a Teatrului Naţional “I.L.Caragiale” din Bucureşti, în 18 aprilie 2015.

     Feeria dramatică a lui Victor Eftimiu s-a jucat pentru prima dată pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti în 1911. De atunci, textul a suferit modificări şi a fost montat în numeroase versiuni pe scenele ţării. Spectacolul regizat de Dan Puric este o versiune modernă, are o distribuţie impresionantă – 80 interpreţi, beneficiază de 300 de costume, create de Doina Levintza, dar şi de muzica originală semnată de Gheorghe Zamfir. 
Maria Dinulescu se întoarce în teatru cu rolul Sorina din această montare. "Întâlnirea cu încrederea domnului Ion Caramitru şi deschiderea domnului Dan Puric a venit în momentul când aveam cea mai mare nevoie de un astfel de rol. Le sunt recunoscatoare pentru şansa oferită şi vă pot spune că m-am bucurat la maximum de libertatea artistică oferită. Sorina, personajul pe care îl interpretez în această noua producţie a TNB, este partea mea de vulnerabilitate şi de curăţenie sufletească. Sunt fericită că acest rol mă ajută să prezint, cu credinţă şi curaj, o parte importantă din mine", a declarat Maria Dinulescu. După mai mulţi ani petrecuţi în SUA, actriţa revine în ţară cu acest rol în teatru, dar şi cu două partituri în filme româneşti, Selfie 2 şi Dublu.  
Din distribuţie fac parte Dan Puric, Maria Dinulescu / Beatrice Rubica, Lari Giorgescu / Ştefan Ruxanda, Silviu Biriş / Gavril Pătru, Constantin Dinulescu, Amalia Ciolan, Irina Cojar, Carmen Ionescu, Ovidiu Cuncea, Alexandru Hasnaş, Axel Moustache, Eduard Adam, Oana Vânătoru, Afrodita Androne, Iuliana Moise, Tatiana Constantin, Erika Băieşu, Violeta Huluba, Florin Roşu, Silviu Oltean. 
Publicul va putea să vadă spectacolul pe 19, 21, 29 şi 30 aprilie.


Galerie Foto

Cuvinte cheie: dan puric, insir'te margarite, maria dinulescu, selfie 2 cum sa te mariti in trei zile, teatrul national din bucuresti

Opinii: