REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmMaria Dinulescu a militat pentru pace la Paris


     De Ziua Internațională a Păcii (21 septembrie 2015), designerul român Carmen Emanuela Popa a desfășurat o defilare itinerantă pe străzile Parisului, militând pentru non-violență și pace.

      Colecția vestimentară premiată pe podiumul de la Atena, „Soldatul Necunoscut Contemporan”, vorbește despre condiția umană de astăzi, designerul dorind, prin această acțiune, să lupte împotriva atitudinilor violente ale societății și să dezvăluie o nouă imagine a românilor în lume. 
     Arcul de Triumf a fost destinația culminantă a marșului itinerant, care a început din fața Centrului Georges Pompidou, a continuat cu Primaria Parisului (Hôtel de Ville), Catedrala Notre-Dame, Scoala Superioară Națională de Arte Frumoase, Muzeul Luvru, Piața Vandome și Opera Garnier. 
     Cunoscuta actriță Maria Dinulescu s-a alăturat echipei formate din manechine de oricine română, dar și de naționalitate franceză, care au susținut proiectul pacifist. 
     „Omagiul pe care l-am adus de Ziua Internațională a Păcii celor care s-au sacrificat pentru libertatea noastră este una dintre cele mai îmbucurătoare experiențe. Îi sunt recunoscătoare designerului Carmen Emanuela Popa pentru spiritul liber și curajul de care dă întotdeauna dovadă. A fost o invitație care nu putea fi refuzată", a declarat Maria Dinulescu.
     „Luptăm indirect pe fronturi paralele, iar contextul ostil ne îndeamnă de cele mai multe ori la atitudini rigide, învăluite în ignoranță, sau chiar atitudini violente. Contrastul frapant de stiluri emoționează și invită la reflectare asupra existenței noastre, astfel rigoarea hainei militare este atenuată de tutu-ul de balet, semn că inocența și candoarea pot fi atribute nedescoperite pe frontul de luptă“, a spus presei Carmen Emanuela Popa. 
     Designerul român Carmen Emanuela Popa este absolventă a Facultății de Arte Decorative și Design a Universității Naționale de Arte București, cu studii masterale în cadrul UNAB / Strategii de Modă și Costum. S-a remarcat pe podiumurile internaționale, Mercedes Benz Fashion Week Russia, Athens Xclusive Designers Week ca fiind un artist antisistem, deoarece colecțiile ei sunt inspirate din trăirile si atitudinile omului de rândaducând ideea de compasiune perfectă in haute couture.
     Maria Dinulescu a intrat în atenția publicului în anul 2003, când Trafic, unul dintre primele scurtmetraje în care a jucat, a câștigat Palme D'Or la Cannes. A mai participat la Cannes pentru California Dreamin', care a primit premiul Un Certain Regard în anul 2007, și cu Stepping Out (2014), pentru care a câștigat premiul pentru cea mai bunp actriță la Hollywood, în cadrul L.A. Indie Film Festival.
     Până acum, Maria a jucat în peste zece scurtmetraje, piese de teatru independent, reclame, videoclipuri și a prezentate diferite emisiuni de televiziune. De asemenea, ea a jucat în 12 lungmetraje, și în câteva seriale de televiziune - precum În Derivă, de la HBO. Cu personajul din filmul Pescuit Sportiv a câștigat premiul pentru cea mai buna actriță la festivaluri internaționale, ca BAFICI Argentina, sau Festivalul de Film de la Salonic și cu personajul Monica din California Dreamin’ la festivalurile BAFICI din Georgia și Arte Mare din Franța. În România a fost aleasă cea mai bună actriță a anului 2009 într-un film românesc, în cadrul Best Film Fest.
     Maria Dinulescu s-a mutat în Los Angeles unde a luat clase de actorie la UCLA și la Gorundlings Theater & School și a participat la nenumărate workshop-uri cu profesioniști recunoscuți.Este membru al Academiei Europene de Film și a jurizat nenumărate festivaluri de film în America și Europa.    Galerie Foto

Cuvinte cheie: carmen emanuela popa, maria dinulescu, marș pentru pace și non-violență paris, soldatul necunoscut contemportan

Opinii: