REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Margareta Pâslaru aniversează 60 de ani de carieră, cu albumul ”Providența”


     De câțiva ani, Margareta Pâslaru publică albume muzicale în scop caritabil, pentru actori de teatru și film. Acum a creat ”Providența”, un CD în beneficiul Asociației nevăzătorilor din România, finanțat de Ion Antonescu și Uniunea Cineaștilor din România și produs de E-media Andrei Enescu.
     ”Providența” are noi duete cu actorul Ovidiu Niculescu, Mircea Radu,  George Nicolescu si fetita Angela Gheorghiu, premiere discografice, dar și muzică live  - fragment din piesa ”Opera de trei parale” de Bertold Brecht, și compozitia ”Ceasul vrăjitor” - din recitalul-eveniment din 1968, la Casa Centrală a Armatei.
     ”O constantă în diversitatea albumului rămâne starea descrisă de poetul Virgil Carianopol, în care m-am regăsit: "Sunt flacără, sunt jar, sunt pară, merg printre oameni luminând...Și ard și ard așa, într-una...(compoziția Flăcări)”, mărturisește Margareta Pâslaru. ”Risc de când mă știu, cu fiecare primă audiție, cu fiecare  emisiune TV, cu fiecare compoziție proprie, risc. Longevitatea creatoare, activitatea neîntreruptă au perpetuat dinamica maturității roditoare. Un sâmbure de nebunie aprinde imaginația, induce starea de transă.”
     Albumul conține și cel mai longeviv șlagăr componistic ”Lasă-mi, toamnă, pomii verzi", înregistrat de un grup de actori, dar și piesa ”Tatal nostru”, compusa în amintirea bunicii. Albumul ”Providența” se găsește în magazinele de specialitate, iar încasările merg în beneficial Asociației Nevăzătorilor din România.
Detalii: facebook
 
 
 


Galerie Foto

Cuvinte cheie: albumul muzical providenta, margareta paslaru, stelele filmului canta, uniunea cineastilor din romania

Opinii: