REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film“Malmkrog”, de Cristi Puiu, închide cea de-a patra ediție Central European Film Festival Timișoara


     La o lună după avanpremiera de la TIFF 2020, recentul film semnat de Cristi Puiu, Malmkrog, va fi proiectat în închiderea Central European Film Festival Timișoara, duminică, 27 septembrie, ora 19:30, la Grădina de Vară Capitol.
     Pentru această ecranizare a cărții scrise de cel mai mare gânditor al Rusiei, Vladimir Soloviov – "Trei dialoguri despre război, progres și sfârșitul istoriei universale" - Cristi Puiu a fost distins cu Premiul pentru Cea mai bună Regie în cadrul secțiunii Encounters din cea de-a 70-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin.
     Intrarea la eveniment se face pe bază de înscriere prealabilă la shorturl.at/kuFSV.
     Experiență cinematografică de o desăvârșită picturalitate, Malmkrog este împărțit în șase capitole, fiecare purtând numele unuia dintre personajele principale. Acțiunea filmului se petrece la sfârșit de decembrie, la conacul familiei Apafi, unde câțiva aristocrați s-au întâlnit pentru a petrece Crăciunul împreună.
     „Un film de o seriozitate aproape intimidantă. Jocul actorilor este admirabil, date fiind cadrele lungi și dialogurile maraton, iar realizarea, una meticuloasă.” (screendaily.com)
     Central European Film Festival Timișoara se află la cea de-a patra ediție, iar tema din acest an este Utopii. Festivalul aduce în patru spații diferite (Garnizoana din Piața Libertății, Grădina de Vară Capitol, curtea Faber, Iulius Gardens-Family Plaza) un cine-concert, o secțiune Panorama, una de filme studențești și un concurs de filme pentru adolescenți No Kid/ding! plus un focus pe Irlanda, în contextul în care Galway este în acest an Capitală Europeană a Culturii.
Detalii: CEFFT
(11.09.2020)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: central european film festival timisoara, cristi puiu, malmkrog film

Opinii: