REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmMădălina Ghenea vine în România, la premiera filmului „Urma”


     Mădălina Ghenea, actriță și model cu o carieră internațională, se va întâlni cu publicul din România la proiecțiile speciale ale primului film românesc în care joacă: Urma, debutul în lungmetraj al lui Dorian Boguță. Filmul intră în cinematografe începând din 6 martie.
     În săptămâna lansării, Mădălina Ghenea va sta de vorbă cu spectatorii din București și Iași, la trei dintre avanpremierele filmului. Miercuri, pe 4 martie, de la 20.30, vedeta va vorbi despre prima sa implicare într-o producție românească la Băneasa Shopping City - Grand Cinema & More, alături de regizorul Dorian Boguță și actorii Dragoș Bucur și Marin Grigore. Biletele sunt disponibile online.
     Joi, 5 martie, de la 20.00, la Cinema City AFI Cotroceni, Mădălina Ghenea va povesti despre filmările pentru Urma și rolul ei alături de actorul Marin Grigore. Biletele sunt disponibile online.
     Prima întâlnire cu spectatorii va avea loc la Iași luni, 2 martie, ora 20.00, la Cinema Iași (Ateneul din Tătărași), când actrița va răspunde întrebărilor publicului împreună cu actorii ieșeni Teodor Corban și Liviu Pintileasa. Biletele sunt disponibile online.
     Urma este un policier cu accente de thriller despre secretele pe care le ascund cei de lângă noi. Când un pianist celebru dispare, un polițist pornește în căutarea lui și află treptat despre relațiile sale bizare și deciziile care au declanșat un vârtej de evenimente surprinzătoare. După moartea părinților lor, el devenise obsedat de fericirea surorii sale, Ana, dincolo de limitele iubirii fraterne.
     Este primul film românesc în care joacă Mădălina Ghenea, remarcată de presa internațională în producții precum Youth, al lui Paolo Sorrentino, The Mongrel (regia Alessandro Gassman, 2012) și Dom Hemingway (regia Richard Shepard, 2013). În Urma, vedeta are rolul iubitei celui dispărut, un personaj cheie în ancheta poliției. Alături de ea, debutează în cinema și Irina Rădulescu, fiica regretatului actor Dem Rădulescu.
     Urma va avea proiecții în prezența echipei și la Cluj-Napoca (5 martie, Cinema Victoria, la Cinemateca TIFF), Arad (6 martie, Cinema Arta), Timișoara (7 martie, Cinema City Timișoara Shopping City), Sibiu (11 martie, Cinema Ion Besoiu). În București, echipa va fi prezentă și la Cinema Elvire Popesco (8 martie) și Cinema Muzeul Țăranului (10 martie).
     Detalii: Urma FB
(28.02.2020)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: dorian boguta, irina radulescu, madalina ghenea, marin grigore, urma film

Opinii: