REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Lună Plină: „Cel mai liber festival posibil”


     Ediția cu numărul șase a Festivalului de Film Horror și Fantastic Lună Plină a început joi, 10 august. Filmul de deschidere, norvegianul Casa, o poveste cu război și exorcizări, a rulat la grădina Melies.
     „Este cel mai puțin formal festival pe care îl organizăm și asta ne place cel mai tare. În fiecare an pare că o luăm de la capăt cu organizarea lui, iar această improvizație ne bucură: Lună Plină este cel mai liber festival posibil”, a spus directorul festivalului, Oana Giurgiu.
     În cele trei zile de festival, spectatorii au putut vedea o selecție consistentă de filme de gen: 14 lungmetraje și 19 scurtmetraje, sau au participat la numeroasele activități organizate la Biertan: escape rooms, ghost hunt-uri, ateliere fantastice, cercul de povești horror, excursii pe bicicletă.
     Dintre evenimentele speciale ale ediție de anul aceasta a fost proiecția specială a filmului cu vampiri The Wanderers, filmat parțial în locație la Biertan. La proiecție au fost prezenți regizorul și producătorul Dragoș Buliga, producătorii Andrei Boncea și Cătălin Cățoiu, directorul de imagine Șerban Ionescu, scenaristul Octav Gheorghe și parte din echipa filmului.
     Surpriza zilei de sâmbătă, 12 august, a fost Irina Margareta Nistor, care a venit pentru cine-concertul Femeia în lună, de Fritz Lang. Proiecţia a fost însoţită de sound-designul original al trupei CelloFun, iar intertitlurile au fost dublate live în limba română de „Vocea Filmelor”: Irina Margareta Nistor. „Femeia în lună e un film foarte rar, iar mie îmi face o plăcere nebună să fiu alături de băieți la cine-concert. Plus că pândeam de ani de zile sa ajung la Biertan, pentru atmosferă. O să vin cu niște usturoi la pachet, pentru orice eventualitate,” a declarat ea.
     Detalii: www.lunaplinafestival.ro
(13.08.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: catalin mesaru, festival de film horror si fantastic biertan, luna plina biertan 2017, oana giurgiu, the wanderers film

Opinii: